قاعدتا به محض شنیدن نام کارواش، بیشتر «مکان» فیزیکی شستشوی ماشین به ذهنتان متبادر میشود اما وقتی از «کارواش صنعتی» صحبت میکنیم، نام «دستگاه» نظافت مکانیزه یعنی واترجت صنعتی با قابلیت نظافت و جمعآوری انواع آلودگیها از سطوح، کف و تجهیزات به ذهن میرسد؛ همان دستگاهی که در کارواشها برای شستن ماشین از آن استفاده میشود تا از درخشندگی خودرو لذت ببرید. اصلا چرا خودتان برای شستن ماشین از کارواش خانگی و نیمه صنعتی استفاده نکنید! یک ابزار کارآمد، آسان، سریع و بهصرفه!
اگر به این فکر هستید که نحوه شستشو با واترجت یا کارواش صنعتی را فرا بگیرید این مطلب به شما کمک میکند تا روشهای سنتی را کنار بگذارید و با هزینه مناسب، نظافت و کیفیت را همزمان تجربه کنید.
شستشوی ماشین با واترجت صنعتی
شما هرچند وقت یکبار ماشینتان را میشویید؟ ماشینها به خاطر تردد در فضای بیرونی یا حضور در پارکینگ، مدام در معرض آلودگی هستند. شما باید هر ۲ تا ۴ هفته خودروی خود را بشویید. اتومبیل شما به خاطر اینکه در معرض شن، شیره درختان، فضولات پرندگان، حشرات، تغییرات آبوهوایی و فرسودگی تدریجی است، همواره مستعد آلودگی است.
یکی از راههای شستوشوی ماشین، همان روش سنتی استفاده از شیلنگ، سطل پاککن و مواد شوینده است اما کمآبی شدید، سرعت و فشار پایین آب، اصلا برای حذف آلایندگی از وسیله نقلیهتان، کافی و حتی مقرونبه صرفه نیست. در این رابطه، یکی از کارآمدترین و مناسبترین روشهای شستشوی ماشین، استفاده از واترجت یا کارواش صنعتی است.
مزایای شستشوی ماشین با واترجت صنعتی
شستشوی ماشین با استفاده از واترجت یا کارواش صنعتی مزایای زیر را به همراه دارد:
- قدرت پاککنندگی ذرات گردوغبار سطح خودرو
- سرعت عمل و صرفهجویی در زمان با فشار بالا و پاشش قدرتمند آب
- حفاظت از رنگ خودرو در مقایسه با نظافت دستی
- نگاه اقتصادی و صرفهجویی در مصرف آب
- شستشوی آلودگیهای سخت مانند مانند چربیها، مواد چسبنده، خمیر و… از سطح خودرو
- حذف نیاز به مواد شیمیایی
- افزایش عمر مفید خودرو با شستشوی منظم و حذف ذرات آلودگی
- حفاظت از محیط زیست به خاطر صرفهجویی در آب، انرژی و کاهش مصرف مواد شیمیایی
بیشتر بخوانید:
کاربردهای واترجت صنعتی برای شستشوی ماشین
واترجت یا کارواش صنعتی برای شستن قسمتهای مختلف خودرو مفید است. برخی از کاربردهای واترجت عبارتند از:
- شستشوی ماشین: واترجت با فشار بالا کمک میکند تا ذرات گردوخاک از روی خودرو جدا شوند.
- تمیزکردن داخل ماشین: با اسپری آب تحت فشار، میتوان کفپوشها و سطوح داخلی خودرو را تمیز کرد.
- تمیزکردن فرمان و دستهها: واترجت برای پاک کردن سطوحی که با دستان شما تماس بیشتری دارد، مناسب است.
- تمیزکردن شیشهها: با فشار آب، شیشهها را از اثرات آلودگی و رسوب پاک میکند.
- تمیزکردن چرم: با مراقبت دقیق، حتی میتوان سطوح چرمی را با واترجت تمیزکرد.
- شستشوی رینگها و لاستیکها: واترجت با فشار قوی، زنگها و لاستیکها را از ذرات گردوخاک پاک میکند.
- تمیزکردن سطوح پلاستیکی: این شوینده فشار قوی، آلودگی را از سطوح پلاستیکی مرتفع میکند.
نحوه شستشوی ماشین با واترجت صنعتی
واترجت یک ابزار قدرتمند برای شستشوی ماشین ها، دستگاهها و تجهیزات صنعتی در کارواشهای دستی است دستگاه واترجت یا کارواش صنعتی قادر است با افزایش فشار آب به وسیله یک پمپ فشار قوی، جریان آب معمولی را به چند برابر با فشار و سرعت بالا برساند. سپس پاشش جریان آب فشار قوی روی سطوح، کف و تجهیزات آلوده، خصوصا سطوح دارای آلایندگی سخت و عمیق، به نظافت آنها کمک میکند. هرچه آلودگیها شدیدتر باشد، واترجت قویتری نیاز است.
سرعت و قدرت فشار آب در واترجت، پارامترهای تعیینکنندهای هستند. دستگاه واترجت یا کارواش صنعتی قادر است دبی و فشار قوی تولید کند اما برای شستشوی ماشین، کارواش صنعتی با فشار بسیار بالا نیاز نیست تا به بدنه خودرو آسیب نرسد و در عین حال، شستشو با دقت، سرعت و سهولت صورت گیرد. به این منظور، واترجت مورد استفاده برای شستشوی ماشین، باید فشار حدود ۱۶۰ تا ۲۰۰ بار را تامین کند.
علاوه بر شستشوی بدنه و نظافت بیرونی خودرو، نظافت داخلی ماشین نیز جزئی از شستشوی آن است. نظافت درون ماشین مواردی مانند جمعآوری آلودگیها، خردهریزههای جامد در کف اتومبیل یا لابهلای صندلی و تجهیزات خودرو را شامل میشود.
بیشتر بخوانید:
کدام نوع واترجت برای شستن ماشین بهتر است؟
برای شستن انواع ماشین ها با واترجت یا کارواش صنعتی، باید انواع واترجت های صنعتی را بشناسیم و متناسب با نوع ماشین و نوع واترجت، از دستگاه نظافتی مناسب برای شستشوی ماشین استفاده کنیم.
۱. از نظر منبع تغذیه برای تامین انرژی: واترجت الکتریکی اعم از تک فاز و سه فاز، واترجت بنزینی و واترجت دیزلی را شامل میشوند. نوع الکتریکی آن بیشتر برای کاربردهای خانگی و نیمه صنعتی کاربرد دارد.
۲. از نظر دمای آب: به دو نوع واترجت آب سرد و آب گرم تقسیم میشوند که استفاده از آن به نوع و سطح آلایندگی بستگی دارد. نوع آب سرد بیشتر برای محیطهای بسته و آلودگیهای سبکتر و نوع آب گرم برای آلودگیهای سخت و عمیق مانند چربی، چسبندگی و.. کاربرد دارد.
۳. از نظر میزان فشار آب: شامل نیمه فشار قوی، فشار قوی و فوق فشار قوی است که متناسب با سطح و مکان آلوده قابل استفاده هستند. فشار کم، آلودگی را به خوبی از بین نمیبرد و فشار زیاد باعث آسیبرسانی به سطح میشود.
بر اساس تقسیمبندی بالا، فشار کمتر از ۲۵۰ بار برای شستشوی سطوح حساس، نظافت خودرو، ماشینآلات صنعتی، نما، حیاط و… مناسب است که معمولا از آن به عنوان دستگاه کارواش خانگی و واترجت نیمه صنعتی نام برده میشود. همچنین سیستمهای دیزلی نسبت به الکتریکی، توانایی بالاتری در افزایش دمای آب دارند. از نظر دمای آب سرد و گرم، واترجت آب سرد برای شستشوی خودرو، دیوارها، لایهبری نمای ساختمان و… استفاده میشوند اما اگر حذف آلودگیهای چرب و روغنی در محیطهای صنعتی مدنظر باشد، واترجت آب گرم مناسبتر است.
مراحل شستن ماشین با کارواش صنعتی
شستشوی ماشین با واترجت یا کارواش صنعتی مراحل مختلفی دارد. به طور کلی پیششویی با آب پرفشار برای حذف آلودگیهای درشت از بدنه ماشین، پاشش مواد شوینده روی ماشین با نازلهای مخصوص، شستن ماشین با پاشش آب پرفشار، واکسزنی با استفاده از مواد جلادهنده روی ماشین و خشک کردن آن، اصلیترین مراحل شستن ماشین با کارواش صنعتی را شامل میشود. با این حال، این مراحل را میتوان به شرح زیر نیز طبقهبندی کرد:
- اول: ماشین خود را با استفاده از واترجت فشار قوی با فوم اسپری کنید: فوم کارواش را به بطری مواد شوینده در واترجت اضافه و مخلوط را روی قسمت بیرونی ماشین اسپری کنید. از تنظیم فشار حدود ۹۰ بار استفاده نمایید..
- دوم: کف ماشین خود را بشویید: فوم را به مدت ۵ دقیقه روی ماشین بگذارید و با استفاده از تنظیم فشار ۹۰ بار و نازل ملایم، قبل از خشک شدن آن را بشویید.
- سوم: ماشین خود را با صابون یا شامپوی ماشین بشویید: سپس از دستمال یا لوازم جانبی برس استفاده کنید تا نقاط کثیف از بین بروند. تمیز کردن از بالا به پایین را فراموش نکنید.
- چهارم: مخلوط شامپو/ صابون ماشین را بشویید: بعد از ۵ دقیقه، از تنظیم ۹۰ بار، روی واترجت فشار قوی استفاده کنید تا مخلوط را بشویید.
- پنجم: ماشین خود را واکس بزنید: این مرحله، اختیاری و برای تمیزی و درخشندگی بیشتر است. بهتر است از بطری مواد شوینده برای اسپری آن روی قسمت بیرونی استفاده کنید و قبل از خشک شدن ۵ دقیقه دیگر بگذارید بماند.
- ششم: ماشین خود را خشک کنید: بعد از شسته شدن با صابون یا شامپوی ماشین، میتوانید اجازه بدهید ماشین به طور طبیعی خشک شود یا با حوله میکروفیبر آن را خشک کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم حین شستشوی خودرو با واترجت
برای کسب نتایج عالی و برآورده شدن انتظارات هنگام استفاده از واترجت یا کارواش صنعتی به منظور شستن ماشین، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:
۱. فاصله و فشار واترجت را تنظیم کنید: فشار یک واترجت صدها بار قویتر از فشار معمولی آب است. بنابراین نیازی نیست جت را با قدرت کامل بچرخانید یا خیلی به ماشین نزدیک شوید.
۲. در یک فضای مناسب حرکت کنید: ماشین را در محلی قرار ندهید که برای همسایگان یا عابران مزاحمت ایجاد کند.
۳. ماشین را در سایه بشویید نه هنگام آفتاب کامل، زیرا در این صورت، خطر ابتلا به حلقههای سفید مزاحم افزایش مییابد.
۴. مواد شوینده یا صابون باقیمانده را با فشار آب پاک کنید.
۵. یک برند معتبر و باکیفیت با تمام لوازم جانبی، برای درخشش سریع، آسان و بدون آسیبرسانی به ماشین انتخاب کنید.
سوالات متداول:
کاربردهای واترجت صنعتی برای شستشوی قسمتهای مختلف ماشین کدامند؟
شستشوی ماشین، تمیزکردن داخل ماشین، تمیز کردن فرمان و دستهها، تمیز کردن شیشهها، تمیز کردن چرم، .شستشوی رینگها و لاستیکها و تمیز کردن سطوح پلاستیکی
فشار واترجت مورد استفاده برای شستشوی ماشین چقدر باید باشد؟
واترجت مورد استفاده برای شستشوی ماشین در کارواش، باید فشار حدود ۱۶۰ تا ۲۰۰ بار را تامین کند.
نکات مهم هنگام شستشوی ماشین با واترجت یا کارواش صنعتی کدام است؟
تنظیم فاصله و فشار واترجت، حرکت در یک فضای مناسب، شستن ماشین در سایه، پاک کردن مواد شوینده یا صابون باقیمانده با فشار آب، انتخاب یک برند معتبر و باکیفیت با تمام لوازم جانبی.