زمین شوی صنعتی چیست؟
زمین شوی صنعتی یا کف شوی صنعتی به دستگاهی گفته می شود که بصورت مکانیزه سطح زمین را می شوید و همزمان خشک می نماید .نظافت و شستشوی سطح زمین در تمامی محیط های صنعتی و غیر صنعتی مهم و ضروی است .همانطور که می دانیم دلیل اصلی در آلودگی سطح یک محیط ،تردد افراد در سطح آن مجموعه می باشد .لذا با علم اینکه وجود آلودگی در سطح زمین به مرور زمان می تواند باعث انتشار آلودگی و در نتیجه بروز امراض محیطی و بر هم زدن چهره عمومی مجموعه شود ،پس وجود دستگاه زمین شوی صنعتی جهت شستشوی سطح زمین با سرعت و کیفیت عالی میتواند برای هر مجموعه صنعتی و غیر صنعتی سودمند باشد .اسکرابر صنعتی می تواند تمامی شیارهای میکروسکوپی و ماکروسکوپی که در سطح مجموعه وجود دارندرا مورد شستشوی عمقی قرار می دهد . این شیارها محل تجمع و تکثیر باکتری ،ویروس هستند که بصورت عمقی توسط برس کف شوی صنعتی مورد پردازش و نظافت قرار می گیرد.
بهترین زمین شوی صنعتی را از کجا خریداری نماییم؟
بعد از درک تعریف زمین شوی صنعتی و کاربرد و التزام استفاده از این ماشین شستشوی زمین ،بایستی بدنبال ارائه جواب در راستای تهیه بهترین دستگاه اسکرابر صنعتی باشم .اگر بخواهیم انتخاب درستی در بین تمامی برندها و مدلهای مختلف ماشین شستشوگر زمین داشته باشیم ،ابتدا بایستی با تنوع و تقسیم بندی دستگاه اسکرابر صنعتی آشنا شویم .پس از این آشنایی میتوانیم بهترین و کاربردی ترین دستگاه زمین شور صنعتی را از هر برندی که تصمیم گرفتیم تهیه نماییم .
انواع دستگاه زمین شوی صنعتی
زمین شور صنعتی بر اساس یکسری مولفه ها مورد تقسیم بندی قرار می گیرند لذا در قسمت ذیل به بررسی این مولفه های کاربردی و ساختاری می پردازیم .
۱-تقسیم بندی زمین شوی صنعتی بر اساس هدایت پذیری و کاربری استفاده :
دستگاه کف شوی صنعتی بر اساس هدایت پذیری به دو دسته :
تقسیم می شوند .همانطور که از نام این دو دسته مشخص است اسکرابر دستی به نوعی از اسکرابر گفته میشود که اوپراتور پشت دستگاه حرکت می نماید و همزمان دستگاه کفشور دستی را مورد هدایت قرار می دهد .در این نوع دستگاه شستشوی سطح، که به اسکرابر بدون سرنشین نیز معرف است ،مدلهای مختلفی تعریف می شود .اما اسکرابر خودرویی یا اسکرابر باراننده به نوعی از زمین شو صنعتی گفته میشود که اوپراتور بر روی صندلی که بر روی دستگاه قرار گرفته است می نشیند و دستگاه اسکرابر باراننده را مورد هدایت و کنترل قرار می دهد .دستگاه زمین شور خودرویی مسلما نسبت به زمین شور دستی دارای ابعاد بزرگتر ، قدرت بیشتر ، وزن بیشتر ،فشار برس بیشتر و در نهایت از نظر اقتصادی ،قیمت زمین شوی خودرویی به مراتب نسبت به قیمت زمین شوی دستی بالاتر است .در ادامه این مقاله خواهیم دید که در محیطی که قابلیت استفاده از هر دو نوع اسکرابر دستی و اسکرابر ماشینی را دارد.به مرور زمان خرید اسکرابر راننده دار دارای راندمان کاری بالاتر ، کیفیت بالاتر در شستشو و در نهایت بر پایه این دو اصل دارای صرفه اقتصادی بالاتر است .
۲-تقسیم بندی زمین شوی صنعتی بر اساس منبع تغذیه :
اکثر تنوع زمین شوی صنعتی دارای منبع تغذیه الکتریکی هستند. اما مولفه میتواند خود به دو دسته
–زمین شوی برقی
–زمین شوی باتری دار
تقسیم شود .زمین شوی برقی یا زمین شوی کابلی در بین تنوع اسکرابر دستی رایج ترین تنوع شناخته می شود .در واقع زمانیکه منبع تغذیه دستگاه مکانیزه شستشوی صنعتی از طریق برق ۲۲۰ ولت شهری توسط رابط کابل برق تامین گردید به این نوع ازدستگاه شستشو دهنده صنعتی در اصطلاح دستگاه اسکرابرکابلی یا زمینشور برقی گفته می شود ، و زمانیکه منبع تغذیه دستگاه زمین شوی از طریق برق باتری بواسطه تبدیل برق در دستگاه شارژر ،تامین شد ،را در اصطلاح دستگاه کف شوی باطری دار می گویند .معمولا اکثر دستگاههای اسکرابر باراننده یا اسکرابر نفربر دارای منبع تغذیه باتری هستند .حال اینکه در بین دستگاههای زمین شوی نفربر بنا به ولتاژ برق باتری می تواند بنا به بزرگتر شدن دستگاه و سنگین تر شدن این سری از دستگاه ولتاژ از ۲۴ ولت به ۳۶ ولت و یا ۴۸ ولت ارتقاء یابد .
۳-تقسیم بندی زمین شوی صنعتی بر اساس نوع برس دستگاه :
همانطور که میدانیم برس دستگاه زمینشوی عملیات شستشوی صنعتی سطح را به همراه آب را انجام می دهد .حال اینکه بر اساس شکل این برس دو نوع :
–برس رولی
–برس رولی
-برس دیسکی (برس گرد)
در دستگاههای اسکرابر تعریف شده است . برس رولی دارای سطح مقطع کمتر ،اصطحکاک کمتر و در نتیجه فشار بیشتر نسبت به برس دیسکی میباشد .لذا در موارد خاص تعداد اندکی از تنوع دستگاههای زمین شوی دارای برس رولی هستند .برس رولی معمولا دارای سرعت شستشوی کمتر نسبت به برس دیسکی است ،لذا با توجه به فشار بیشتر برس رولی و اصطحکاک کمتر در حین شستشو ، میتوانیم از این نوع اسکرابر با برس رولی در شستشوی سطوحی که دارای اصطحکاک بیشتری هستند (بعنوان مثال کفپوش سیلیسی در پارکینگ ها) استفاده نماییم .
*تفکیک زمین شوی صنعتی جهت استفاده در محیط های مختلف
بعد شناخت دستگاه شستشوگر مکانیزه ، آشنایی با تنوع مختلف دستگاههای اسکرابر ،حال میتوانیم بهترین اسکرابر را انتخاب نماییم .بهترین دستگاه زمین شوی بر اساس یکسری پارامترها تعریف و مشخص میشود .لذا در قسمت ذیل به بررسی این پارامتر ها میپردازیم :
–متراژ محیط قابل شستشو :
همانطور که مورد بررسی قرار دادیم ،مشخص شد که عرض دستگاه اسکرابر متناسب با قطر برس دستگاه جهت شستشو میباشد. پس هر چه محیط قابل شستشو دارای وسعت بیشتر باشد بهتر است جهت کاهش تعداد دفعات شستشو از اسکرابر باعرض شستشوی بیشتر استفاده نماییم . معمولا با بیشتر شدن عرض شستشو معمولا تعداد برس ، ظرفیت مخازن و به طبع قدرت دستگاه نیز بیشتر خواهد شد .اگر بخواهیم متراژ محیط را معیار انتخاب ظرفیت و ابعاد دستگاه زمین شو قرار دهیم بایستی چنین تقسیم بندی را مطرح نمود :
-متراژ کمتر از ۵۰۰ متر مربع :استفاده از اسکرابر دستی کوچک با عرض شستشوی کمتر از ۳۵۰ میلیمتر و ظرفیت مخازن کمتر از ۲۰ لیتر.
-متراژ کمتر از ۲۰۰۰ هزار متر مربع و بیشتر از ۵۰۰ متر مربع :استفاده از اسکرابر دستی متوسط با عرض شستشوی ۳۵۰ الی ۵۵۰ میلیمتر و ظرفیت مخازن کمتر از ۶۰ لیتر.
-متراژ کمتر از ۳۵۰۰ متر مربع و بیشتر از ۲۰۰۰ هزار متر مربع : استفاده از اسکرابر دستی بزرگ و یا اسکرابر باراننده متوسط با عرض شستشوی کمتر ار ۷۰۰ میلیمتر و بیشتر از ۵۵۰ میلیمتر ، ظرفیت مخازن در این رده معمولا بین ۶۰ الی ۹۰ لیتر میباشد .
-متراژ کمتر از ۱۲۰۰۰ هزار متر مربع و بیشتر از ۳۵۰۰ متر مربع : انتخاب اسکرابر سرنشین دار بزرگ با عرض شستشوی بیش از ۷۰۰ میلیمتر و کمتر از ۹۰۰ میلیمتر .ظرفیت مخازن در این رده معمولا بین ۹۰ الی ۱۶۰ لیتر قرار میگیرد .
-متراژ بیش از ۱۲۰۰۰ هزار متر مربع : انتخاب اسکرابر باراننده سخت کار با عرض شستشو بیش از ۹۰۰ میلیمتر و معمولا تعداد برس بیش از دو عدد الی ۳ عدد می باشد . این نوع از اسکرابر سرنشین دار دارای منبع تغذیه باتری با ولتاژ ۳۶ و یا ۴۸ ولت میباشد .ظرفیت مخازن معمولا بیشتر از ۱۶۰ لیتر میباشد .
ظرفیت مخازن دستگاه زمین شوی صنعتی هر چه بزرگتر باشد ، تعداد دفعات پر و خالی کردن مخازن کمتر و در نتیجه سرعت و راندمان کاری بیشتر خواهد شد .
-نوع منبع تغذیه در دستگاه کف شوی صنعتی :
در بسیاری از موارد به دلیل
* وسعت زیادمحیط
*تردد زیاد افراد در سطح مجموعه
* عدم وجود پریز برق و نوع محیط قابل استفاده ،امکان انتخاب اسکرابر برقی وجود ندارد .در واقع کابل برق در دستگاه زمین شوی کابلی می تواند مشکل ساز شود .بعنوان مثال در یک محیط بیمارستانی که کابل برق می تواند باعث انتقال آلودگی از یک نقطه به یک نقطه دیگر شود.در چنین محیطی بهتر است از زمین شوی باتری دار استفاده نماییم . در صورتیکه پریز برق به تعداد موجود باشد و تردد متعارف افراد و یا هر عامل محدود کننده دیگر وجود نداشته باشد میتوانیم از اسکرابر دستی برقی استفاده نماییم .در واقع اسکرابر برقی نسبت به اسکرابر شارژی هم رده خود دارای یکسری محاسن و برتری است که در قسمت ذیل به بررسی می پرداریم.
* کف شوی برقی یا کف شوی باطری دار
-قیمت زمین شوی سیمی نسبت قیمت زمین شوی شارژی هم رده خود پایین تر است.
-با استفاده از زمین شوی کابلی میتوانیم تا زمانیکه اسکرابر مستقیما به منبع برق متصل است ،از دستگاه در راستای شستشوی سطح زمین استفاده نماییم .اما در دستگاه زمین شور شارژی حتما بایستی دستگاه مورد شارژ قرار گیرد. باطری دستگاه با توجه به میزان آمپر ساعت ، مورد دشارژ قرارمی گیرد .
-هزینه تعمیرات اسکرابر برقی به مراتب نسبت به هزینه تعمیرات اسکرابر شارژری پایین تر است .
-پس از گذشت چند سال نیازی به تعویض باتری در دستگاه زمین شوی صنعتی برقی وجود ندارد .
-میزان تردد افراد متناسب با متراژ محیط :
هر چه میزان تردد افراد در سطح آن مجموعه بیشتر باشد ،بایستی در انتخاب به رنج قابلیت مانور پذیری دستگاه اهمیت بدهیم .بعنوان مثال در سطح یک درمانگاه که دارای متراژ کم و میزان تردد زیاد است معمولا بهتر است از اسکرابر دستی کوچک و از نوع باتری دار استفاده نماییم . اگر میزان تردد افرد را در سطح مجموعه از نگاهی دیگر مورد بررسی قرار دهیم ، به میزان ورود آلودگی بیشتر در سطح مجموعه پی خواهیم برد ، لذا هر چه تردد افراد بیشتر در نتیجه میزان آلودگی سطح نیز بیشتر خواهد شد .در نتیجه با توجه به ورود افراد بیشتر مسلما متراژ محیط نیز به همان میزان بزرگتر خواهد بود ، در نتیجه جهت افزایش سرعت و قدرت شستشو بهتر است از اسکرابر سرنشین دار با کیفیت و سرعت بیشتر در شستشو استفاده نماییم .
-عرض شستشو و وزن دستگاه در صورت وجود تعداد طبقات :
در صورتیکه تعداد طبقات بیش از یک طبقه باشد ، معمولا بایستی عرض دستگاه را با عرض ورودی آسانسور تطبیق دهیم . اما در صورتیکه ساختمان قدیمی باشد و جهت انتقال بین طبقات آسانسور وجود نداشته باشد ، حتما بایستی از زمین شوی برقی با وزن کمتر استفاده نماییم .
– وزن دستگاه اسکرابر و امکان آسیب پذیری :
در بسیاری از موارد در انتخاب دستگاه زمین شوی صنعتی بایستی به وزن دستگاه نیز توجه داشته باشیم ،وزن زیاد دستگاه اسکرابر بنا به مقاومت پوششی آ ن سطح میتواند آسیب پذیر باشد ، بعنوان مثال در بسیاری از مجتمع های تجاری و مسکونی ، متاسفانه بخاطر استفاده از پوشش های سرامیکی با مقاومت کم ،استفاده از اسکرابر سرنشین دار با وزن زیاد در شستشوی آن محیط باعث بروز آسیب های سطحی و یا شکستگی شده است و یا بعنوان مثال وزن زیاد دستگاه اسکرابر شارژی نسبت به اسکرابر برقی هم نوع میتواند در سطج کفپوش یک سالن ورزشی باعث بروز آسیب بر روی آن سطح شود .لذا بهتر است جهت شستشوی سالن ورزشی با کفپوش اپوکسی از اسکرابر دستی برقی استفاده نماییم .